Blog

Het allernieuwste nieuws over Freya!


November 2013

Hoi Freek en Jet,

Tot mijn grote spijt is het al 6 week geleden dat ik jullie voor het laatst een mail heb gestuurd over het wel en wee van Freya. De tijd gaat ook zo snel en we hebben het razend druk gehad. Vandaar dat we vandaag ook niet op de Veluwe hebben gewandeld. Was het leuk en gezellig met al die doezen??? Hier alles goed. Onze benjamin groeit voorspoedig en haalt heel wat kattenkwaad uit. Een heerlijk hondje dus. We genieten er met volle teugen van.

In de herfstvakantie zijn we dus naar Texel geweest. Nou de heenreis zal ons nog lang heugen want mevrouw heeft vrijwel de hele weg zitten huilen en blaffen. Ze vond het maar niets die lange autoreis. Ik was thuis al wel eens met haar op pad geweest in de auto en dat ging eigenlijk wel goed, behalve die eerste keer dat ik haar in het kattenmandje stopte. Toen maakte ze zoveel kabaal dat het mij nog steeds verbaasd dat ik niet wegens dierenmishandeling van de weg ben gehaald. Ik was dus wel verbaasd dat ze het niet erg leuk vond.

Op Texel heeft ze het heerlijk gehad. Onze tuin is afgesloten met een hek rondom dus Lara en Freya konden gewoon lekker buiten spelen. De homofiele je-weet-wel kater (Luna) van Marije en Dirk was er ook en dat was natuurlijk dolle pret. Aan het eind van de week durfde Luna weer gewoon door de kamer te lopen. De rest van de tijd zat hij boven op de tafel of weggedoken achter een lage stoel waar Freya niet meer onder door kon. Helaas snuffelden ze nog niet echt rustig aan elkaar. Dat doet ze met onze poes Sientje wel. Leuk gezicht.

We zijn ook een paar keer met haar op het strand geweest. Dat vond ze erg leuk maar bleef toch wel een beetje in de buurt van Lara en ons. Aan het eind van de week waaide het behoorlijk hard.We zijn toen naar de vuurtoren geweest en daar waaide ze bijna van haar pootjes. Het zand stoof ook wel een centimeter of 20 boven het strand. Toen ze zich daar uitschudde kwam er een hele zandwolk uit haar vacht.

Op de terugreis naar Almelo heeft ze zich gelukkig goed gedragen. Ze is op de grond gaan liggen en heeft vrij rustig liggen slapen.. Gelukkig maar want ze zal de rit nog vaak moeten maken. Ze is inmiddels ook vrij goed zindelijk. We hebben meestal de schuifpui naar buiten een klein stukje open zodat ze gewoon naar buiten kan, maar zodra ze wat in beweging komt na een slaapje zet ik haar gelijk buiten en doet ze ook een plas. Lara gaat ook meestal mee naar buiten en doet dan ook een plas. Ik heb dan ook de laatste 14 dagen niets meer in huis gevonden.

Twee week geleden ben ik met mijn zusjes nog een weekend naar Texel geweest. Het was ons jaarlijkse zussenweekend. Helaas geen honden meer want mijn oudste zus is niet zo'n hondenliefhebber. Freya was blijkbaar wat narrig dat ik weg was of HJ lette niet goed op haar maar ik kreeg in ieder geval regelmatig foto's op de app van plasjes en hopen in huis. Ook de net nieuwe trui van HJ heeft ze van de eettafel geratst en de mouw opgegeten. Ik stuur wel een foto mee waarop je ziet hoe ze de boel heeft toegetakeld. Bij mij is ze natuurlijk altijd heel lief. Haha. Ze is inmiddels niet zo heel veel kleiner meer dan Lara. In hoogte tenminste. Het kost dus ook geen moeite meer om op de banken en stoelen te springen. Het meubilair schuift soms door de kamer, met zo'n vaart springen ze erop.

Het leukste is echter dat Lara en Freya zo vreselijk goed/leuk/gezellig en lief met elkaar omgaan. Het is echt een twee-eenheid. Freya gaat meestal lekker tegen Lara aan liggen als ze wil slapen. En vaak liggen ze met z'n tweetjes op de bank te slapen. Helaas is Freya al zo groot dat ze niet meer zo lief tussen de voor- en achterpoten van Lara kan liggen.

Ook racen ze heel vaak achter elkaar door de kamer om te spelen of trekken een knuffel kapot. De vullingen vliegen dan door de kamer. Vaak vliegen ze ook door de schuifpui naar buiten om daar eens flink over het grasveld en door de borders te racen.

Met haar eetlust is het ook prima gesteld. Ze zit nu op 3 maaltijden per dag, maar doet dan net alsof ze uitgehongerd is. Na de wandeling rent ze gelijk naar haar bak. Ze mag echter niet eerder gaan eten dan dat ik dat zeg, dus als ik met de gevulde bakken aan kom zetten moeten ze eerst gaan zitten en blijven zitten totdat ik zeg dat ze mogen aanvallen. Ze zit dan braaf op haar billetjes en als ik de bak in de standaard zet, komt haar tongetje naar buiten en begint ze een beetje te kwijlen. Schattig!!!!!!

Helaas oefen ik te weinig met haar maar ik moet zeggen dat ze wel dingen van Lara oppikt en bepaalde gewoontes kun je haar goed leren door ze dagelijks te herhalen. Het zal dus geen model hondje worden maar dat hoeft ook niet van ons. We genieten enorm van haar en HJ loopt nog regelmatig met haar op de arm door het huis. Ik zeg dan altijd dat ze pootjes heeft om op te lopen maar daar luistert hij niet naar.

Tot onze verbazing houdt ze echter niet zo van kleine kinderen. Als die haar proberen aan te halen kruipt ze weg. Maar misschien komt dat ook nog wel goed. HJ maakt nog vrijwel dagelijks foto's van haar. Ik probeer er weer een stel mee te sturen.

Bij jullie ook alles goed met Pip, Kwiebus en Sita?

Ik hoor het wel.

Groetjes en knuffels,

Freya, Lara, Hayė en Tetta

 

 

 


Vorige bericht: Juul en Silke op Schiermonnikoog!
Volgende bericht: Nieuws uit Rotterdam over Polle!Klik hier voor het nieuwsarchief