Blog

De belevenissen van Freya!


Hoi Freek en Jet,

Hier weer even een update van onze deugniet, zie ook de bijgesloten foto's.

Met Freya gaat het uitstekend. Ze wordt steeds ondeugender en vrijer. Is nergens bang voor en blaft dapper met Lara mee als er onraad dreigt. Onze poes Sien benadert ze heel voorzichtig en snuffelt dan even aan haar. Sien vindt het prima. Lara neemt meestal een spurt als ze Sien ziet, zodat deze zich haastig uit de voeten maakt en door het kattenluik kruipt. Lara was daar toen ze nog pup was altijd heel kwaad over. Toen ze net bij ons was kon ze nog door het kattenluik maar toen ze wat groter werd natuurlijk niet meer. Ze heeft toen 2x een kattenluik dusdanig bewerkt dat ik nieuwe moest kopen. Compleet gesloopt. Freya is een paar keer door een luik ( we hebben er 3 zodat poes makkelijk binnen en buiten kan komen) gekropen en legt zich erbij neer dat dat nu niet meer lukt. Maar ze steekt wel haar kop er door heen als er aan de andere kant van de deur iets interessants is.

Inmiddels is ze zo groot dat ze op de banken en stoelen kan springen. Meestal gebeurd dat als ze aan het spelen zijn en dan achter elkaar op een stoel of bank springen. Bij de bank is dat niet zo erg maar als ze dat op een stoel doen schuift de stoel een heel eind door de kamer. We hebben dus regelmatig een andere indeling in de kamer. Er af springen is een ander verhaal. Ze kan het wel maar durft niet altijd. Ze begint dan te blaffen en te piepen totdat iemand haar van de bank tilt. Hoezo verwend???

Ze heeft nog steeds de neiging om tussen mijn voeten te gaan liggen als ze moe is. Sta ik bij het aanrecht, heb ik ineens een hond op m'n voeten. Helaas voor Freya ben ik een nogal beweeglijk type dus heel veel rust krijgt ze er niet door. Maar ze geeft niet op en als ik een meter verderop ga staan gaat ze gewoon met mij mee en vleit zich weer op mijn voeten. Maar de aanhouder wint zal ze wel denken.

Ze groeit als kool en wordt steeds meer een waardigere partij voor Lara. Ze racen door de tuin, soms Lara voorop, andere keren Freya. Soms ben ik haar kwijt en zie dan ineens een wit staartje door de border lopen. Geweldig, wat genieten!!!

En natuurlijk het meest leuke is dat Lara en Freya zo ontzettend goed met elkaar overweg kunnen. Het slapen 's nachts gaat prima en ook overdag liggen ze vaak bij elkaar te slapen.

Als Freya moe is zoekt ze Lara op ( of mijn voeten) en gaat lekker dicht tegen haar aan liggen. Aandoenlijk gezicht.

Nou dat was mijn update wel weer. Volgende keer laat ik jullie weten hoe het ons op Texel vergaan is, met natuurlijk de nodige foto's van de honden op het strand, hopend dat ze niet zo hard lopen dat we ze niet kunnen fotograferen. Haha.

 


Vorige bericht: Leuk nieuws over Jip!!
Volgende bericht: Juul en Silke op Schiermonnikoog!Klik hier voor het nieuwsarchief