Blog

Tip van Marijke!


13-10-2013

Lieve Freek en Jet,

Wat weer mooie verhalen op de site!†Leuk om te lezen wat de anderen ervaren.†Veel dingen zijn zeer herkenbaar.

Ik lees zo nu en dan over hondjes die blijkbaar toch wat problemen hebben met hun darmen.†Silke had dat in het begin ook.†Natuurlijk gaat mijn diŽtistenbrein dan aan het werk haha.

Misschien een advies aan eigenaren die met dit probleem te kampen hebben:†Honden kunnen in principe slecht tegen (tarwe) granen met gluten.Ze doen het vaak veel beter op voer zonder granen of met rijst.†Hier krijgen ze nu allebei Orijen en dat gaat heel goed.De ontlasting is steviger en minder.De samenstelling vind ik erg goed.†Maar er zijn meer voeren zonder tarwe, er komen er zelfs steeds meer omdat men erachter komt dat veel honden voer met tarwe slecht verdragen.Even google-en en je vindt ze wel.

Wat betreft Orijen, dat is het voordeligst te bestelen bij http://www.food4pets.be/.†Het is niet zo goedkoop maar als je uitrekent hoeveel je per dag kwijt bent is dat niet veel.†Levering meestal 1 of 2 dagen na bestelling, ze geven goede informatie als je daarom vraagt.

In ons ochtend-wandelgroepje geven meer mensen het en ze zijn zeer tevreden.†Minder darmproblemen, minder huid-en vachtproblemen en, heel belangrijk, de honden vinden het hťťťťrlijk!

Misschien een idee voor anderen, je ziet vaak door de bomen het bos niet meer in de voer-wereld.†Je krijgt van iedereen weer andere adviezen.†Ik ben ervan overtuigd dat de granen meestal de oorzaak van de problemen zijn.†Als de darmen hun werk niet goed doen (door de granen) worden er minder voedingsstoffen opgenomen, wat de groei en de gezondheid niet ten goede komt.

Hier is alles ok.†Inge laat Silke nu uit in de regen.†Juul sliep diep en is in de regen toch niet vooruit te branden, die is dus mooi thuis gebleven.Toen ze net wakker werd ging ze wel meteen op zoek naar Silke, leuk is dat!†Ze heeft in de tuin een plasje gedaan en rende daarna met een noodgang weer naar binnen.†Nu komt Inge weer thuis en Juul wil wel door de deur heen naar de hal haha! Misschien er onderdoor???

Welterusten voor straks en lieve groet van ons allemaal,

Marijke


Vorige bericht: Met Joy gaat het ook heel goed!
Volgende bericht: Leuk nieuws over Jip!!Klik hier voor het nieuwsarchief