Blog

Marijke schrijft over Juul!


06-10-2013

Hallo allemaal,

Vanmorgen hebben Silke, Juul en ik voor het eerst een echte wandeling gemaakt vanuit huis. De doordeweekse wandelingen aan de plas zijn meer spelen dan wandelen en ‘s middags is voor Juul dan een klein stukje genoeg. Dus vanmorgen geen buggy mee, gewoon lopen en steeds (onder protest) een stukje dragen. We zijn ruim een uur onderweg geweest, regelmatig even pauzeren, even spelen met elkaar, fietsers en hardlopers voorbij laten komen en oefenen in niet-er-achter-aan-gaan-rennen.(Want dat vindt Juul helemaal het einde!) Ze doen het zo goed!

Hele stukken keurig naast elkaar aan de riem, wachten als ik het zeg (Juul doet Silke gewoon na), en op het losloopveldje even lekker spelen. Kleine blijf-oefeningetjes lukken al een beetje en een klein stukje naast je volgen ook. Mooi begin, rustig verder aan bouwen.

Silke luistert nu heel goed, alsof ze het goede voorbeeld wil geven. Ze geeft Juul ook steeds vaker op haar donder als die iets doet wat niet mag, soms nog eerder dan ik. Als ik bijvoorbeeld iets zit te eten op de bank en Juul gaat met haar voorpootjes op de bank bij me staan wordt ze er meteen door Silke met een grom afgetrokken. Ze klapkaakt dan wel terug maar de boodschap komt ook wel aan.

Gisteravond hebben ze voor het eerst rustig beide op hun eigen kauwkluifje liggen knagen zonder het steeds van elkaar af te pakken. Zo komt er langzamerhand weer een beetje rust in huize Neef, we leren allemaal wat we aan elkaar hebben en hoe daar mee op te gaan. Lekker gevoel!

Juul is bijna zindelijk, zo nu en dan doet ze nog een plasje op de vloer in de kamer. Dat gebeurt dan meestal tegen de avond als ze moe is en ik, doordat ik aan het koken ben, even niet alert genoeg ben.

De nachten gaan prima, de bench is steeds droog als we ‘s morgens beneden komen. Dan meteen de tuin even in en daar doet ze keurig wat ze moet doen!

We genieten volop van ons mooie stel en hebben veel bekijks in de buurt. Zie hier de nieuwste foto's!

Groetjes,

Marijke


Vorige bericht: Zo gaat het nu met Doeska!
Volgende bericht: Meer nieuws over Dirk!Klik hier voor het nieuwsarchief