Blog

Met Freya gaat het prima!


02-10-2013

Hoi Jet en Freek,

Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer 2,5 week geleden dat ik jullie voor het laatst een update van Freya heb gestuurd.

Het gaat† prima met haar.†Afgelopen maandag ben ik, voorlopig voor de laatste keer, bij het consultatiebureau (dierenarts) geweest. Freya weegt inmiddels 6 kilo, dus bijna 2 x zo zwaar als toen ze bij ons kwam. Ze groeit dus als kool. Ze vreet dan ook als een slootgraver.†Als het etenstijd is gaat ze gewoon voor het kastje, waar de brokken in zitten, staan en begint te blaffen.†Een hondje met een pittig karakter. Ze is erg leergierig en er kan haar veel geleerd worden.†Ik moet alleen een beetje regelmatiger oefenen maar ze pikt het allemaal razend snel op.

Op straat staat ze haar mannetje ook. Nieuwsgierig en altijd blij. Staartje in de lucht. Vaak vindt ze het nodig om de riem van Lara te pakken en Lara mee te sleuren. Ik wil hier nog een keer een leuke foto van maken maar dan moet HJ ook mee wandelen om de foto te maken. Wie laat wie dan uit. Als echter een ontmoeting met iemand anders te eng wordt gaat ze heel dicht bij Lara staan of kruipt eronder. Schattig gezicht.

Het zindelijk worden gaat met ups en downs. Net als ik zeg dat ze vrijwel alles in de tuin doet, legt ze een hoopje in huis, maar dat komt allemaal wel goed. Het merendeel doet ze in de tuin.

Verder springt ze nu probleemloos op de bank in mijn werkkamer. Ze ligt dan samen met Lara op de bank te slapen. Loop ik echter weg en gaat Lara achter mij aan dan durft ze er nog niet af te springen. Ze piept dan als een oude juffer. Als ze me dan weer ziet komen aanlopen dan springt ze op en neer en zwaait met haar staart. Net een stuiterende tennisbal!

Lara is inmiddels haar grote vriendin. Als ze wil slapen gaat ze vaak lekker tegen Lara aanliggen. Deze laat het allemaal gewoon toe. Ik heb net een leuke foto gemaakt en zal jullie die mailen. En als ze wil spelen gaat ze gewoon in de vacht van Lara hangen en blijft net zolang hangen totdat Lara in de benen komt. Ze hebben heel veel plezier met elkaar en racen door de tuin en het huis. Gisteren heeft ze de tuinman geholpen het onkruid uit het gras te halen. Elke keer als hij een gat dicht maakte groef Freya het weer open. Hij heeft ten einde raad maar gevraagd of ze even binnen kon blijven zodat hij z'n werk af kon maken.

Het slapen in de bench gaat ook nog steeds prima. Na de avondwandeling rennen ze alle twee gelijk naar de bench, krijgen een hondensnoepje en slapen totdat wij weer naar beneden komen.†Ook dan staat ze te dansen in de bench.

We zijn er dan ook van overtuigd dat ze het leukste hondje uit het nest is, maar dat zal iedere nieuwe baas wel vinden, denk ik. Haha.

Bij jullie ook alles goed? Lekker druk met 3 honden?

Groetjes en knuffels,

Tetta, Hayť, Lara en Freya.

Foto's!


Vorige bericht: Meer nieuws over Polle!
Volgende bericht: Zo gaat het nu met Doeska!Klik hier voor het nieuwsarchief