Blog

Pip!


25-09-2013

Inmiddels is Pip alweer ruim 11 weken. Zij groeit als kool en het lijkt wel alsof ze elke dag wat hoger op haar pootjes staat. Pip is zaterdag mee geweest naar behendigheid als toeschouwer maar wilde uiteindelijk nog graag even door de tunnel. Tja, wat wil je als met al je broertjes en zusjes daar al vanaf 5 weken kennis mee hebt gemaakt. Het was haar totaal niet vreemd!

Zondag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt bij Bussloo. Hondentas mee voor Pip.....zonder succes. Achter Sita en Kwiebus aanhobbelen is toch veel leuker? Vooral ook de kennismaking met veel andere honden. Eerst op enige afstand maar dan toch.....heel voorzichtig....maar eens laten besnuffelen. Maar dan komt er ineens een New Foundlander aan, die is wel heel erg groot!!! "Help baasje, til me op"! Gewoon rustig laten snuffelen en alles kwam goed. Misschien een tip voor de bezoekers van onze site met een pup: Altijd eerst even vragen of de desbetreffende hond goed om kan gaan met puppies!

Pip en Kwiebus zijn nog steeds een twee eenheid, onafscheidlijk en een onvoorwaarlijke liefde. Tenminste, tot nu toe lijkt het zo! Alles samen ook het slapen op 1 kussen. En veel, heel veel samen spelen! Kwiebus is helemaal in haar tweede jeugd. Er zijn momenten bij die je niet onberoerd laten. Door het vele spelen met Kwiebus heeft ze eigenlijk geen tijd om te knabbelen aan dingen waar ze niet aan mag knabbelen.

Het zindelijk worden gaat steeds beter. Ze is er nog niet helemaal maar het zit er aan te komen. Gelukkig is ze zover dat ze tijdens de wandeling al haar behoeftes doet maar zo nu en dan ligt er nog een plasje op de krant. 

Pip weet ook al precies de gewoontes bij ons thuis. Zodra wij koffie drinken weet ze dat zij ook iets lekkers krijgt. 's Avonds voor het naar bed gaan zit ze al bij de koelkast want dan krijgen ze alle drie nog een plakje worst. Zo mooi om te zien. Maar, ze moet wel eerst netjes gaan zitten.....

Haar omgang met Sita is goed maar Sita blijft hoogste in rang! Pip heeft ontzag voor Sita maar is zeker niet bang voor haar grote zus. Soms is ze zelfs een beetje uitdagend naar Sita. Sita laat het rustig over haar heen komen door Pip te besnuffelen of weg te lopen.  Maar echt tot spelen komt het nog niet.

Er valt nog veel te leren en veel te ontdekken. Hoe zal het zijn als ze straks in de pubertijd komt?

Zie hier de leuke foto's van Pip.

Groet van ons en blijf ons volgen.

Pip, Kwiebus, Sita, Jet en Freek!

 

Pipperdepip...hoera!

Onze eerste dagen met Pip zijn ingegaan en het gaat goed met Pip!  Ze is lief en tot nu toe aardig rustig, dat valt ons nog mee :-) ! Natuurlijk mag ze graag knabbelen aan onze tenen, schoenen, broekspijpen, mouwen...enz. Het is ook nog maar een pup. Alles ontdekken! Het is onze taak om haar goed op te voeden en te laten zien wat wel en niet mag. Dat kost natuurlijk energie en tijd maar later hebben we daar samen veel profijt van.

Kwiebus is dol op Pip en Pip op Kwiebus. Vooral het 'samen' spelen! Pip kent al heel goed de commando's: 'Nee' en 'bah'! Natuurlijk mag ze nog graag springen, dan zeggen we 'laag'! Dit moet ze echter nog goed onder haar knietje krijgen!

Vanmiddag samen met Sita, Kwiebus en Pip in het bos gelopen. Pip huppelt gezellig mee! Wanneer Sita en Kwiebus met het koord spelen gaat ze op haar kontje zitten toekijken. Wij denken dat ze over een tijdje wel zal proberen mee te doen met dit leuke spelletje. 

Een plas water is ook iets nieuws. Nooit gezien, oh schrik, nog maar eens goed kijken en ruiken. Ze neemt een slurp, best lekker!  Een dikke drol van een andere hond? Ook nog nooit gezien, toch maar even ruiken! Bah....(zeggen wij)! En ...oeps...ik zie mensen/ kinderen, even kennis maken en al mijn enthousiasme laten zien! Ach, ik kan eigenlijk best een stukje met deze leuke mensen meelopen! Een echte schapendoes, dol op alles en iedereen!

's Nachts slaapt ze rustig in de keuken in haar mand samen met Kwiebus! De bench is niet nodig, ze blijft rustig tot wij uit bed zijn. Hoe fijn is dat?

Minder fijn is het 'zindelijk' maken! Dan komt de 'schapendoeseigenwijsheid'  weer naar voren! Wanneer ze lekker buiten speelt doet ze haar behoefte binnen op de krant!!!!

Wij genieten volop van onze kwispelende Pip!

Blijf ons volgen....


Vorige bericht: Nog meer mooi nieuws! Nu over Juul!
Volgende bericht: Meer nieuws over Polle!Klik hier voor het nieuwsarchief