Blog

Nieuws over Polle!


14-09-2013

Ha Freek en Jet,

Bedankt voor de uitgebreide informatiemap, die wij als kopers hebben meegekregen en het zakje met ‘toegestaan ‘ lekkers! Ook superfijn dat de pups al zijn aangesproken met hun roepnaam, Polle reageerde direct al op zijn naam. Het is duidelijk dat jullie met veel liefde de pups hebben verzorgd. Wat leuk dat Kwiebus en Pip het zo goed met elkaar kunnen vinden!

Polle is een lekker stevig ventje, dat monter de wereld aan het ontdekken is. Geestig om te zien hoe hij een madeliefje aanvalt, achter de eerste herfstblaadjes aanrent en zich verstopt achter een polletje gras.

Hij slaapt goed en bij het ontwaken is hij niet direct wakker maar moet eerst nog geeuwend bij de mensen komen. Dat komt me bekend voor!

Met de zindelijkheid zie ik vooruitgang maar er is winst te behalen. Meneertje vertikt het om met regen naar buiten te gaan, misschien maar een regenjasje voor hem aanschaffen?

Soms heeft hij het uitlaatrondje niets geproduceerd maar gaat direct bij binnenkomst zijn behoefte doen op de kranten. De grote boodschap is een serieuze zaak; hij zit keurig met 4 pootjes op de krant, kreunt en steunt erbij en……het poepje valt net buiten het krantengebied!!! Plasjes worden beter gemikt.

Om de dag wordt er gekamd en geborsteld, dat vindt hij nog een enig spel. Oren kijken, tanden bewonderen, alles wordt geoefend. Ook is hij zijn stembanden aan het testen; hij produceert grappige blafjes. Met name ’s avonds buiten vertrouwt hij niet alles zomaar.

 

Tot zover Polle; wordt vervolgd!

Groetjes,

Ellen

07-09-2013

Ha Freek en Jet,

Hier nieuws van Polle!

Ondanks de airco was het gisteren best warm in de auto, op weg naar Rotterdam maar Polle hield zich goed en deed zelfs een dutje. Natuurlijk uitgebreid gepauzeerd maar toch best een afstand. 

Eenmaal thuis was Polle kipfit en verkende met opstaand staartje zijn nieuwe huis.....Enige verlegenheid is hem vreemd en de stroom spontane visite vandaag werd enthousiast kwispelend begroet.

Het is een pittig, pienter hondje, hij luistert goed naar zijn naam en hij weet al binnen een dag naar welk huis hij terug moet lopen!

Als hij moe was, motiveerde ik hem om in zijn bench te gaan liggen met een piepklein brokje. Nu al stapt hij af en toe zelf de bench in om een dutje te doen. Zijne koddigheid!

Ik had de buren van te voren gewaarschuwd dat als ze me piepend en kirrend (goeoeoeoed zooooo) voorovergebogen zouden zien rondlopen, dat zou komen door een pup. Voorlopig werk hevig ik op de lachspieren van menigeen.....;-)

Wordt vervolgd!

Hartelijke groet,

Ellen


Vorige bericht: Nog meer mooi nieuws! Nu over Juul!
Volgende bericht: Onze laatste week met Dirk, Polle en Pip!Klik hier voor het nieuwsarchief