Blog

Nog meer mooi nieuws! Nu over Juul!


18-09-2013

Juul is nu al weer ruim 2 weken bij ons en het is alsof ze er altijd is geweest. Het is een lieverdje en een deugniet! We lachen heel wat af om de malle capriolen die ze maakt, nog mooier als ze die samen met Silke maakt. Wat spelen ze veel samen! Wild stoeien, met een flostouw samen trekken, elkaar steeds weer speeltjes afpakken, het kleine mandje of de speelgoeddoos door de kamer trekken, elkaar heel hard achterna zitten, enz. Of ze likken elkaar uitgebreid om de snoet. Silke is heel lief voor Juul maar zo langzamerhand leert ze Juul wel hoe ver die kan gaan. Wordt het te gek dan krijgt Juul even op haar kop. En als ik Juul betrap op iets stouts komt Silke er meteen aan om haar nog eens extra duidelijk te maken dat dit gedrag ongewenst is.Die boodschappen worden door Juul goed begrepen.

Juul heeft nu ook door dat er echt geen melk te halen valt bij Silke. Ze zijn onafscheidelijk. Doe je even iets met één van beide apart dan zijn ze daarna dolblij om elkaar weer te zien. Juul doet Silke in van alles na, heel grappig..Silke bij de stoeprand even wachten, gaat Juul erbij zitten. Ligt Silke op een bepaalde manier, gaat ze net zo liggen.

Eten doen ze samen in de keuken, beide aan een kant. Silke weet dat ze niet aan de bak van Juul mag komen als die nog aan het eten is. Ze gaat dan netjes staan wachten. Zijn de bakken leeg dan wisselen ze een paar keer van bak. Volgens mij doen ze samen de afwas, de één wast en de ander droogt en daarna controleren ze elkaars werk.

Buiten lopen ze al best netjes allebei aan de riem mee. Op de ochtendwandeling met ons vaste groepje mag iedereen natuurlijk lekker los en dat is elke dag weer feest. Juul luistert (tot nog toe) heel goed en komt meteen als ik haar roep (of als ik Silke roep). Ze is nergens bang voor en loopt heel parmantig met haar staartje in de lucht mee.

Autorijden vindt ze prima, soms moet er aan het begin van de rit even een beetje gejammerd worden. Zij zit in de bench en Silke zit er los naast. Gaat prima zo. Toen ik ze een paar dagen geleden mee uit wandelen wilde nemen begon het net te regenen. Juul bleef toen op de oprit bij de achterklep van de auto staan met haar koppie omhoog, ze was niet van plan om door de regen te gaan lopen. Mevrouw wenste met de auto vervoerd te worden haha!

Zindelijk worden gaat goed, Juul geeft aan dat ze moet door op de krant voor de deur te gaan zitten. Merk ik dat niet op tijd dan plast ze keurig op de krant. Een enkele keer plast ze midden in de kamer of keuken, meestal is dat als ze erg moe is of heel druk aan het spelen. Dan heeft ze geen tijd om naar de deur te lopen. Voor het naar bed gaan doet ze om een uur of 12 nog een plasje in de tuin en dan horen we de dames niet meer tot ‘s ochtends 7 uur of half 8. De bench is dan altijd droog. Keurig hoor!

Juul heeft pootje geven geleerd en past dat nu toe op elk moment dat er mogelijkerwijs iets te snaaien valt. Heel grappig, zit ze daar voor je te zwaaien met haar pootje. En nog grappiger is het als Silke dat in de gaten heeft, die gaat er dan naast zitten en zwaait ook met haar poot. Ik noem ze wel eens Mini en Maxi, ben benieuwd hoe lang dat nog opgaat.

Juul weegt nu 4,8 kg. Ze eet veel en graag maar blijft aan de magere kant. Ze verbruikt dan ook enorm veel energie.

We genieten enorm van ons lieve, prachtige stel en stelen de show als we met ze wandelen.

Dank jullie wel voor deze 2 fantastische honden!

Groetjes van ons allemaal en een dikke hondenkus van Silke en Juul,

Marijke

 

04-09-2013

Lieve Freek en Jet,

Silke en Juul hebben al 2 nachten samen in de kamer geslapen ieder in de eigen bench, naast elkaar. Lampje en radio aan, deur open. Om 12 uur nog even de tuin in en tot 7 uur geen kik.Vanmorgen was zelfs de krant in de bench nog droog!

Zonet gewandeld, ik geloof dat Juul nu opgenomen is in de roedel. De anderen hadden nu meer belangstelling en Wolf kwam steeds langs om even te kijken en haar zachtjes in de nek te pakken om haar duidelijk te maken dat hij hier de baas is. Boodschap begrepen.

Ze staat nu tegen Silke te blaffen omdat ze weer eens het kauwbotje van Silke wil i.p.v. één van de zoveel andere. Silke liet het gisteren steeds afpakken en ging er dan naast liggen kijken, nu houdt ze het lekker voor zichzelf.

Het spelen gaat nog steeds behoorlijk ruig hoewel zo nu en dan ook heel zacht. Dan trekken ze steeds heel zachtjes iets uit elkaars bek, dan de één dan weer de ander. Silke lag gistermiddag naast de salontafel, waar Juul nog net onderdoor kan, lekker te knagen op een knaagdingetje. Zie ik aan de andere kant van de tafel Juul heel zachtjes onder de tafel kruipen. Het duurde even en daar kwam een heel klein stukje snoet ter hoogte van Silke onder de tafel uit en...roetsj, weg knaagdingetje! Je had die kop van Silke moeten zien, ik lag dubbel van het lachen! Juul hangt bij Silke in de oren en aan haar buik, het lijkt er soms op dat de rollen zijn omgedraaid haha!

Gisteren was Marrit hier om nader kennis met Juul te maken want zij zal donderdagmiddag een paar uurtjes oppassen. Dat gaat vast prima, ze is zo goed met de hondjes! Ze is samen met mij en de hondjes mee op stap geweest, eerst naar de apotheek waar mijn zus werkt, allemaal oooh’s en aaah’s natuurlijk. Daarna samen naar Tuinland, mijn oefenterrein bij uitstek. Silke ging op de weegschaal zitten, daarna stapte Juul er op en ging zitten, zat daar eigenwijs in ‘t rond kijken! Silke woog 14,3 en Juul 3,5. We hadden veel bekijks en waren volgens het personeel meer dan welkom zo vaak we wilden want ze vonden het zó leuk!

Zo, ik heb de kleine dondersteen in de bench gestopt. Onder protest maar dat duurde maar een paar minuutjes, nu is ze onder zeil. Silke is ook in slaap gevallen, even rust! Vanmiddag gaat Juul kennis maken met Bejo, de Oud Duitse herder van Marrit.

Tot een volgende keer.

Lieve groet uit Groningen,

Marijke

02-09-2013

Lieve Freek en Jet,

Het gaat hier allemaal goed. Het lijkt erop dat er een beetje rust komt, iedereen moet even zijn weg vinden. Zo nu en dan gaat Silke nog wel ruig met Juul om maar die begint nu tegengas te geven en het is alsof Sil daar rustiger van wordt. Gisteravond en vanmorgen hebben ze prachtig met elkaar gespeeld met de grote flos en met een oude sok. Beide trekken en als Juul losliet kwam Silke hem weer aanbieden. Prachtig! Afgelopen nacht heeft Inge beneden geslapen en het ging weer goed. Misschien dat we vannacht allemaal maar eens boven gaan slapen en de kamerdeur open laten. Ik had verschillende kauwdingetjes gegeven en er waren er een paar verdwenen. Eric volgde Silke in de tuin en vond ze toen begraven tussen de struiken. Dat heeft Silke nog nooit eerder gedaan. Zal toch wel een bepaalde gedachte achter zitten die te maken heeft met de aanwezigheid van Juul. Net in de tuin hebben ze elkaar een tijd achterna gezeten en nu liggen ze gezellig beide op een kluifje te kauwen.

We proberen Silke zo veel mogelijk aandacht te geven, ook apart. Ze is nog niet zichzelf, draait bijvoorbeeld eindeloos om haar kussen heen als Juul daarop ligt maar doet er niks aan. Kijkt ons eens aan en gaat met een zucht in de kleine mand of op de grond liggen.Vanavond heb ik Juul opgepakt en in de kleine mand gelegd en Silke aangemoedigd om op haar kussen te gaan.Het lukte, nu ligt ze zeer tevreden op haar kussen te kauwen! Juul is wel gaan kijken maar de blik van Sil zei blijkbaar genoeg want de brutale aap ging zowaar in z’n achteruit en op een afstandje liggen. Nu ligt ze aan mijn voeten, ook heel gezellig! Hé, Sil gaat er nu bij liggen!

Juul wordt steeds ondernemender, ze voelt zich kennelijk al best thuis. Vanmorgen is ze mee geweest op de wandeling. Eerst in de bench in de auto, in de achterbak. Silke zat naast de bench .Er werd wel even gejammerd maar dat ging al snel over. Het is ook maar een kort stukje rijden. Toen de kennismaking met de anderen. Die verliep heel makkelijk en vlot. Alle honden hebben even gekeken en geroken en vonden het toen wel best. Ze liep met de staart fier omhoog tussen de anderen door, niks geen bangigheid. Zo nu en dan een stukje gedragen maar eigenlijk wilde ze het liefst het hele stuk lopen.

We hebben vanmiddag een draagtas gekocht voor de langere stukken.Oh, wat is het een grappig hondje. De bokkesprongen die ze maakt en zo vrolijk! Samen met Silke is het een prachtig stel, mini en maxi.

Ja, het grote genieten is begonnen!

Tot een volgend verslag, lieve groet van ons allemaal,

Marijke

 

01-09-2013

Hoi allebei en de beestjes,

Ja, Silke is lief en bezorgd maar erg wild. En wil aldoor van de 100 (of zo) speeltjes precies die waar Juul mee bezig is. Dan trekt ze Juul aan staart en oren en mept haar met haar poot, maar als Juul piept (en dat gebeurt niet vaak), is het ook klaar. En als Silke van de wandeling thuiskomt stort ze zich letterlijk op Juul. Morgen koop ik een draagtas, dan kan Juul gewoon steeds mee op stap. Misschien ben ik wel te bezorgd hoor, maar ik vind dat Silke nogal erg hardhandig te werk gaat.Hoe doet Kwiebus dat met de kleintjes? Haha, en jij vindt het stil met maar 3 van die doerakjes??? ‘t Is maar wat je gewend bent hihi. Hier is het spul nu diep in slaap, lekker...Het is wel supergezellig zo, we worden nog wel een groot gezin! Gisteren kwam de overbuurman met een cadeautje, een leuk speeltje van 2 balletjes aan een koordje. Liep Juul vanmiddag mee door de kamer, koordje in het midden in de bek en de balletjes hopsten naast haar koppie mee, zo grappig! En Annemarie en Arnold kwamen ‘s avonds langs met een mooi flostouw. Leuk hoor, die cadeautjes! Morgen wandelen met het vaste groepje. Nu we nog niet bij de plas lopen is het een wat uitgedund groepje, niet verkeerd om mee te beginnen voor Juul.Ben belde zonet om te vragen hoe het ging en zei dat Wolf vanaf morgen er weer een taak bij heeft, weer een pup verdedigen tegen “buitenstaanders”.Geloof maar dat geen hond van buiten de groep moet proberen met Juul aan te pappen, eerst door de ballotage bij Wolf!

Ik houd jullie op de hoogte!

Lieve groet van ons allemaal,

Marijke

 

01-09-2013

Lieve Freek en Jet,

De dames zijn goed uitgerust na een best rustige nacht. Na eerst een tijd slapen in het mandje heb ik Juul met mand en al in de bench gedaan. Ze heeft bijna geen kik gegeven. Eigenlijk alleen als ze er uit moest. Om 2 uur had ik haar nog laten plassen,  daarna was ze om 4 uur en om 6 uur even wakker. In de tuin weer geplast en gepoept! Toen door geknord tot 8 uur! Gegeten en geplast en gepoept, druk gespeeld met Silke. Dat gaat nog erg ruig, daarom nu even in de bench gezet zodat ze beide tot rust komen. Is ze het niet mee eens haha! Ze zoekt S wel steeds op, daagt haar uit. Nu slapen ze beide weer. Ik heb voor Silke fisherdiscs, een bosje metalen plaatjes waarvan ze weet dat ze over de grens gaat als ze ze hoort rammelen. Die zet ik alleen bij uitzondering in, anders gaat het effect verloren. Zonet heb ik ze gebruikt en het was meteen klaar. Silke kijkt dan heel verbaasd om zich heen alsof ze zich afvraagt waar dat geluid nou vandaan komt en begrijpt dat ze moet stoppen. Ze deed meteen veel zachter met Juul! Straks zien of ze een stukje mee wil lopen. Gisteravond sjouwde ze zo vrolijk mee! Telkens achter Silke aan. Na een tijdje heeft Inge Juul opgepakt anders werd het te ver voor haar. Silke had dat niet in de gaten en begon in paniek in het rond te kijken, ze was Juul kwijt! Toen we lieten zien waar ze was was het weer ok. Mooi hè? Ik heb tot nu toe nog geen plasje hoeven opruimen, alles keurig op de krant of in de tuin en tijdens een loopje! Knap hoor! We zullen zien wat deze eerste dag gaat brengen. Ik denk dat Juul zich snel thuis voelt. Ze is heel ondernemend, wil alles onderzoeken. Ach, ze droomt nu en Silke gaat heel voorzichtig bij haar kijken of alles ok is! Schattig! Ze laat haar lekker slapen.

Is het erg stil bij jullie? En heb je al wat van de anderen gehoord?

Een rustige zondag gewenst!

Lieve groet van ons allemaal,

Marijke


Vorige bericht: Mooi nieuws over Freya!
Volgende bericht: Jip's eerste nacht!Klik hier voor het nieuwsarchief