Blog

Mooi nieuws over Freya!


15-09-2013

Hoi Freek en Jet,

Hierbij weer de laatste avonturen van Freya.

Freya raakt hier steeds meer gewend. Dat kun je goed merken aan haar gedrag.†Het is een vrolijk, ondeugend hondje die met haar mooie bijna donder bruine kijkers iedereen voor zich inneemt. Ze wordt verwend en op de arm genomen door de kraamvisite en vindt het allemaal best.†Van de week zijn Annelijn, Marije en onze Dirk langs geweest.†Normaal komen ze niet zo vaak in Almelo maar nu moesten ze nodig weer even knuffelen met Freya. Ze hebben haar zelfs meegenomen naar HJ z'n werk waar alle assistentes even verrukt waren.

Het zindelijk worden begint nu ook serieuze vormen aan te nemen. De meeste plasjes doet ze buiten in de tuin of tijdens de wandelingen. Een hoopje komen we nog wel eens in huis tegen.†Als ik 's ochtends beneden kom, laat ik beide honden gelijk in de tuin. Ze doen dan allebei een plas en daarna ga ik met ze wandelen. In het weekend is dat schema iets anders. Vanmorgen heeft ze in de tuin een plas gedaan, daarna gegeten en toen heb ik haar gelijk weer in de tuin gezet en deed ze braaf een hoop. Ik heb haar natuurlijk de hemel in geprezen. Haha.

Verder bestaat haar leven nog steeds uit eten, spelen en slapen. En zo hoort het ook.†De pannenlap moet het na de maaltijd nog steeds ontgelden. Gelukkig heb ik er 2.†Maar aangezien ze als kool groeit zal ze binnenkort wel uit net zo'n bak als Lara kunnen eten.†We hebben zo'n standaard met 2 bakken erin.†Ze is de hele dag uitgehongerd en heeft goed door wanneer het weer etenstijd is. Dan rent ze naar het kastje waar de brokken in staan.

Hebben jullie trouwens al wat gedaan aan het commando "zit"?†Ik had dit een paar keer met haar geoefend en toen deed ze het al. Soms draaft ze een beetje door en gaat daarna ook gelijk liggen, dus die volgorde moet ze nog even leren.†Volgens ons is het gewoon een bijzonder intelligente hond.

Afgelopen nacht heb ik voor het eerst de kranten uit de bench gelaten. Ze vraat ze toch alleen maar op. Ik heb er nog nooit een plas ingevonden, dus leek het me niet meer nodig.†Het ging ook goed.

Verder hebben we natuurlijk de gebruikelijke dolle uurtjes, als Lara en Freya met z'n tweetjes gaan spelen.†Lara kent het woord " spelen". Ze loopt dan op Freya af en tikt haar heel voorzichtig met een poot aan. Als Freya echter wil spelen duikt ze gewoon bovenop Lara.

Gistermiddag hadden ze hun echte hele dolle race uurtje. Ze hebben een stuk border ( gelukkig met eenjarige plantjes) omgeploegd. Het zand wat aan hun poten bleef hangen hebben ze binnen neergelegd zodat het hier nu net een zandbak is. Ook de bank waarop ze 's avonds liggen te slapen lag onder het zand. Maar ach, dat zijn we wel gewend. Gebeurd op Texel ook altijd. Maar tjonge jonge, wat kunnen die honden met elkaar spelen !!!!!

Het leuke is dat Lara al een heleboel dingen weet en reageert op bepaalde woorden en dat dan weer aan Freya leert.†En als Freya weer moe is komt ze weer bij mijn voeten slapen.

Zo nu weer genoeg voor deze week. Ik dacht dat ik niet veel te melden had maar zoals jullie merken, raken HJ en ik niet uitgepraat over Freya. Het is echt onze baby.

Heel veel liefs en knuffels van

Tetta, HJ, Lara en natuurlijk Freya.

Foto's!

Hoi Freek en Jet,

Hierbij weer†even en update over Freya en haar gedrag.

Het gaat heel goed met haar.

's Nachts ligt ze heel rustig met Lara in de bench. Na de avondwandeling gaan ze de bench in en slapen tot de volgende ochtend. De plasjes liggen op de krant. Als ik 's ochtends beneden kom en ze vrij laat gaan we direct de tuin in en daar doet ze een grote plas. Ze stuitert over de vloer van blijdschap. Daarna de ochtend wandeling, een kort rondje hier in de wijk. Dan de bak met eten. Als je haar ziet aanvallen heb je het idee dat ze zwaar ondervoed is. Altijd honger. In het begin gaven we haar eten op een schoteltje maar daar loopt ze met haar pootjes doorheen en schrikt van het geluid als de schotel over de vloer schuift. Nu dus een bak van de kat met daaronder een pannenlap. Dit gaat prima maar die pannenlap moet dus wel mee de tuin in om mee te spelen. Ze trekt net zolang aan die lap totdat het bakje doordeweeks kamer rolt.. Helaas voor haar is dat MIJN pannenlap en heeft ze genoeg ander speelgoed, dus een race door het huis om die pannenlap weer terug te krijgen en dat lukt me wel. Haha.

Overdag is het een afwisseling van spelen en slapen. Met Lara kan ze het inmiddels heel goed vinden en ze spelen eindeloos in de tuin. Het is verbazingwekkend hoe voorzichtig Lara met haar om gaat terwijl Freya gewoon de aanval opent en Lara overal in haar vacht beet grijpt. Ook knuffelbeesten moeten het gedurig ontgelden. Daar staan ze met z'n tweetjes aan te trekken. Een dolkomisch gezicht. Tijdens de wandelingen is het net zo. Lara loopt gewoon mee en Freya hangt in de vacht van Lara. Het is een bijzonder vrij hondje.

Ook alle kraamvisite wordt met veel enthousiasme ontvangen en zeker de speeltjes die ze mee brengen.

Vandaag voor kennismaking bij onze dierenarts geweest. Ze vond het een hele mooie pup. Ook daar in de praktijk stal ze de show. Ze was ook weer aardig gegroeid.†Omdat ik niet wilde dat ze los in de auto zou lopen heb ik haar in de mand gedaan waar ik de poes ook altijd in vervoer. Nou dat vond ze niet leuk. Ik was blij dat ik de ramen van de auto dicht had anders was ik geheid opgepakt wegens dierenmishandeling. Jonge jonge wat een kabaal.

Ze ligt nu ook gewoon ergens in de kamer te slapen als ze moe is en bibbert niet meer. De laatste dagen kruipt ze soms ook gezellig tegen Lara aan.†Ze heeft HJ al zover dat ze 's avonds lekker bij hem op de bank ligt. Ze werkt eerst stiekempjes Lara van de bank af en gaat dan uitgestrekt liggen.

Nu ligt ze lekker buiten op mijn schoenen bij mijn voeten te slapen. Mijn schoenen zien er al niet zo mooi meer uit, maar ach dat hoort erbij. Ook mijn lange broek schijnt erg in trek †te zijn en vertoont al de nodige haken. Maar goed, er zijn ergere dingen in het leven.

Tot zover weer de belevenissen van een kleine hond in de grote wereld.

Liefs en knuffels van

Hayť, Tetta, Lara en Freya.

01-09-2013

Hoi Freek en Jet,

Weer een rustige nacht achter de rug. Ze piepte even toen wij naar boven gingen maar volgens mij roept Lara haar dan tot de orde en gaat ze slapen.

Vanmorgen helemaal blij toen ik haar uit de bench haalde. Tjonge jonge, het is net een stuiterbal, zo blij. Toen samen met Lara de tuin in en daar een grote plas gedaan ( er lagen ook al 2 in de bench, maar dat maakt niet uit). Ik heb haar uitgebreid geprezen.

Daarna weer het speeluurtje. Niets bleef gespaard. Tenen, benen, Lara, kortom alles. Ze gaat zelfs achter vliegen aan. †Net nog even Lara haar staart onderzocht maar Lara had daar geen zin meer in en is op de bank gaan liggen waar Freya (nog) niet kan komen.Nu ligt ze bij mijn voeten te slapen.

We hebben inmiddels ook alweer gewandeld en Freya ligt uitput naast Lara te slapen.

Is het nu kaal in huis???

Groetjes en een prettige zondag nog,

Tetta

Hoi Freek en Jet,

Ik ben al sinds vanmorgen 8 uur bezig jullie een mail te sturen over hoe het gisteren en vannacht gegaan is maar ik word steeds afgeleid. Kraamvisite of telefoontjes van vrienden en kinderen. Freya is hier gisteren binnen komen lopen alsof ze hier al jaren woont. Ze liep gelijk door naar de tuin.†Lara ging helemaal uit haar dak en holde van links naar rechts en van voren naar achteren door de tuin. De verdere middag verliep met speelkwartiertjes afgewisseld met dutjes. Marije en Jantien waren ook even thuis en ze is dus uitgebreid bewonderd. Aangezien het mooi weer is zijn we de hele tijd buiten. Als Freya moe is van het spelen gaat ze onder een terrasstoel liggen. Daar kan Lara niet bij haar komen. Ze is zelfs al een aantal keren door de speeltunnel gelopen en zelfs Lara is er al 2 x door heen geweest .Het eten gaat prima, ze heeft gisteren al haar bakken leeggegeten.†Vannacht om 12 uur de laatste voeding en toen met Lara in de bench gestopt. Wij hebben vannacht heerlijk geslapen en om 8 uur vanmorgen ben ik maar eens gaan kijken hoe het erbij stond. Plasjes keurig op de krant. Ze heeft zich dus uitstekend gedragen en was goed uitgerust want ze begon vol goede moed aan mijn tenen en benen te kluiven. Het leukste vindt ze echter om Lara haar kalfshoefje af te pakken en er mee van door te gaan. Ze ligt ijverig te kluiven op die dingen. Ook knuffels en dekentjes worden door de kamer en over het terras gesleept. Aan het eind van de morgen hebben we een wandeling met de beide honden gemaakt. Freya loopt zo hard dat HJ constant moeten rennen. Haha. Maar het gaat goed aan de riem. Natuurlijk hebben we veel bekijks dus zijn we vrij lang onderweg. Zonet heeft ze weer gegeten en nu ligt ze onder de tafel aan mijn voeten. Ze is nu wel een beetje aan het bibberen dus ga ik haar even troosten. Maar om een lang verhaal kort te maken, het gaat prima met haar.

Prettig weekend verder ,

Groetjes,

Tetta


Vorige bericht: Afscheid van Joy, Freya, Juul, Kees en Jip!
Volgende bericht: Jip's eerste nacht!Klik hier voor het nieuwsarchief