Blog

Maandag 19-08-2013


Een latertje vanavond!

Er ligt weer een geweldige week achter ons. Enerverend, mooi, gezellig en moelijk! Hoezo moeilijk? Nou je eigen pup uitkiezen is een moeilijke beslissing vooral als je ze allemaal heel erg lief en mooi vindt! Zo verging het ons allemaal één voor één. Wij denken dat iedere nieuwe eigenaar de juiste beslissing in keuze heeft gemaakt en dat elke pup goed bij het gezin past! Nog 2 weken dan moeten wij ze loslaten en overlaten aan de nieuwe eigenaar. Moeilijk maar goed! Aan het eind van deze blog zullen we de juiste namen bij de nieuwe baasjes vermelden. Zo hebben jullie allemaal enig idee waar in het land straks de puppies van 'de Reggedoes' Nederland onveilig maken. 

Enerverend was het ook mede door de deze keuzes en het bezoek van Mirjam Scheffer! Afgelopen woensdag was een leerzame dag. Mirjam heeft alle pups goed beoordeeld en geobserveerd! Zodoende is onze keuze gevallen op Amai, het hondje met het oranje strikje. Tevens het kleinste hondje maar de grootste dondersteen onder de donderstenen. Marijke was er die dag ook bij maar had allang haar oog laten vallen op Alessie, het hondje met het zwarte strikje! Marlies kwam nog gezellig langs met Broes voor een heerlijke kambeurt van Mirjam. Misschien een goed en zeer leerzaam idee voor alle mensen met een schapendoespuppie: Kom naar de puppiedag op 14 september in Hoenderlo. Meer informatie hierover op www.schapendoesclub.nl. Mirjam zal hier ook aanwezig zijn met een demonstratie 'schapendoes kammen'!

Het was een mooie middag, vooral gezellig ook. Heerlijk buiten in de tuin, zonnetje erbij en samen achter de patat met fikandellen, kroketten, kaassoufle's en loempia's! Mirjam, nogmaals bedankt voor alles wat we geleerd hebben en voor je gezelligheid!

Deze week gaan we aan de slag met het socialiseren van de pups. Freek heeft nu 2 weken vrij om zich hier helemaal volledig op te richten. Jet werkt nog een aantal dagen maar zij zal assisteren daar waar nodig! Een heel karwei maar wel leuk. Even de stad in, het overdekt winkelcentrum met schuifdeuren en roltrappen en natuurlijk heel veel mensen, het prachtige bos in, even treintje kijken, met de kruimeldief en de stofzuiger in weer enz....!!

Vanavond is de dierarts geweest, Gilles de Waard, en alle hondjes zijn grondig onderzocht en ingeent en kregen allemaal een dikke10! Is dat niet mooi? Donderdag is de chipper geweest dus allemaal een chippie in de schouder. Ze ondergingen het allemaal zonder problemen. Wat een lieverds zijn  het toch!

Woensdag en zaterdag zijn ze met z'n allen in 'de Speeltuin' geweest. Wat een happening!! Het is prachtig om te zien hoe snel ze de tunnel doorhebben en de ballen aan het koord! Er zijn filmpjes van gemaakt. Wij hopen deze ook nog op de site te zetten. Het was de laatste dagen erg druk waardoor wij bijna niet toekomen aan de dingen die we nog graag op de site willen plaatsen. We gaan ons uiterste best doen!

Waar in Nederland vinden we straks de leuke schapendoezen van kennel 'van de Reggedoes?' En wat is hun roepnaam?

Astrix, met het groene strikje, gaat in Weesp wonen en gaat 'Dirk' heten. Argos, met het gele strikje, gaat in Rotterdam wonen heet voortaan 'Polle'. 

Dan hebben we Ami,met het blauwe strikje. Ami bljift gezellig in Rijssen wonen en draagt de stoere naam 'Kees'. Arnaq ,met het rode strikje, gaat in Elburg wonen zoals eerder vermeldt. Arnaq gaat 'Doeska' heten. 

Na veel wikken en wegen gaat Aloha ook dicht bij ons wonen. Aloha gaat Nijverdal op stelten zetten! De vrolijke naam 'Joy' siert haar aan alle kanten!

Amai........gaat gezellig bij ons wonen en hoopt grote vriendjes te worden met Sita en haar mams Kwiebus! Amai gaan we 'Pip' noemen. Welkom Pip!!

Alessie, met het zwartje strikje, gaat voortaan door het leven als 'Juul'! Juul gaat in Groningen wonen bij Marijke, Eric, Inge en Silke. Lieve Sil is het halfzusje van Juul. Juul en Silke hebben al kennis gemaakt en zo het lijkt kunnen de twee dames het prima met elkaar vinden.

Natuurlijk hebben we dan Aaike nog! Aaike, zonder strikje, gaat in Almelo wonen en heeft al een schapendoeszusje! Aaike zal tevens veel op Texel te zien zijn. Aaike met haar eigen streken gaat 'Freya' heten!

Helemaal tot slot, Alice! Wat heeft Jet haar veel in de armen gehad en geknuffeld! Die mooie lieve oogjes.......zucht! Ondanks dat ze allemaal mooi en lief zijn! Jippie, Aaike blijft in Rijssen wonen! Laat ze nou ook nog eens 'Jip' gaan heten....

Dat waren ze alle negen!!!

Gewoon hier even klikken voor dl.1

Hier effetjes klikken voor dl.2

Woorden zijn niet nodig....

Groeten van ons 2 en een lik van: Dirk, polle, Kees, Doeska, Joy, Pip, Juul, Freya en Jip! Oh ja, en een knipoog van Kwiebus....

 

 


Vorige bericht: Zondag 11-08-2013
Volgende bericht: Woensdag 21-08-2013Klik hier voor het nieuwsarchief