Blog

31- 07- 2012. Broes, uit logeren!


Weer 'leven in de brouwerij'  bij ons thuis, Broes is 3 weken bij ons logeren, gezelligheid alom!  Vrijdag 20 juli heeft mijn zus, Marlies, Broes gebracht.  Natuurlijk moest Broes aandachtig besnuffeld worden door Sita en Kwiebus. Ging best goed, alhoewel Kwiebus en Sita wel eerst even flink moesten grommen. Nou ja, dat mag natuurlijk! Als wij een 'vreemde snuiter' bij ons achter het huis tegenkomen,  kijken wij ook niet direkt heel erg blij. Maar na even aftasten was het goed! Even laten zien op welke plaats Broes staat,  inmiddels is het Broes bekend. De 3e plaats dus.....Maar  hij hoort er helemaal bij!

Maar wat een lieve hond, er zit geen greintje agressie in (hoort ook niet bij een schapendoes), hij is ontzettend vriendelijk, leert erg snel, luistert zoals een schapendoes luistert....'heel soms ben ik een beetje doof',  verder is Broes ondernemend en speels. De hele dag spelen met Kwiebus is natuurlijk het allerleukst, maar zo nu en dan  heeft Kwiebus heeft daar even geen trek in, dat laat ze dan Broes meteen even weten. Alles, maar dan ook alles wat Kwiebus doet wordt door Broes gecopieerd. Een prachtig gezicht. Alleen zwemmen in de Regge leek Broes nog niet echt wat.....Het zijn 'dikke maatjes' geworden! Achter- of naast elkaar rennen in het bos is ook een grote favoriet van Broes.

Bij Sita is Broes wat voorzichtiger, dat had hij meteen al in de gaten. Maar het gaat prima tussen Sita en Broes. Broes kijkt vaak eerst de 'kat uit de boom', is Sita vriendelijk dan komt Broes in actie! Eerst maar eens voorzichtig snuffelen en dan zachtjes bijten in oren en snorharen van Sita. Sita laat het geduldig toe....dan samen spelen! En vechten Sita en Kwiebus om een bot, dan sluipt Broes er voorzichtig tussendoor, pakt het bot en gaat er lekker mee aan 't kluiven! Hoezo, 2 honden vechten om een been, de derde loopt er ras mee heen!? Met een tennisballetje spelen vindt hij ook erg leuk, weggooien en weer terug brengen....

Broes kan heerlijk aan onze voeten liggen slapen, waar we ook zijn, hij zoekt ons altijd weer op. Hij houdt van  'gezelligheid'! Zo nu en dan komt er een onaangenaam geurtje uit zijn 'poepertje'! Nou ja, zo nu dan?.... Het komt regelmatig voor. Hetzelfde schreef Dorien over Yip! Dit kan o.a. komen doordat hij te snel eet, hij krijgt dan teveel lucht binnen, dit kun je evt. voorkomen door een steen in de voerbak te leggen,  Hij moet er dan meer moeite voor doen. Kan ook komen door het voer, waarschijnlijk zal dit over gaan  zodra hij straks, over een half jaar, overgaat op andere brokken!

Het is een pup, en een pup onderneemt, dan kunnen er momenten zijn dat je hem wel kunt...?? Tja, dat hoort er nu eenmaal bij. Leg kostbare, dierbare spullen hogerop, soms zo hoog dat je erzelf amper bij kunt. We laten allemaal ongemerkt spullen slingeren! Maar je hond kan er niets aan doen, Een hond heeft uiteindelijk alleen maar  zijn bek om iets vast te pakken. Mocht je het  'zien' gebeuren dan moet je je hond hierop wijzen. Schreeuw niet, jaag hem ook niet na,  maar geef hem het aangeleerde commando 'nee'! Bied evt. iets anders aan waar hij wel in mag bijten of mee mag spelen! Zorg er ook voor dat er genoeg speeltjes zijn waarin hij mag bijten! Broes, heeft vandaag mijn agenda en brillenkoker te pakken gehad. Het lag op de grote tafel, beetje aan de rand....tja, even springen....' ik heb je'! Lag niet aan Broes hoor!! De bril van Freek was ook een leuk speeltje, lag op de salontafel!! Ligt echt niet aan Broes hoor!! Het is kortom een heerlijke 'dondersteen'!! Oh ja, bloemknopjes uit de tuin zijn ook erg lekker......!

De staart van een schapendoes kwispelt de hele dag, ook die van Broes, wij genieten met volle teugen....

Er zijn leuke foto's van Broes logeerpartij.....

Blijf ons volgen!

Freek en Jet


Vorige bericht: 10-06-2012
Volgende bericht: Zaterdag 4 augustus 2012Klik hier voor het nieuwsarchief