Blog

Zondag 08-04-2012


Het wordt steeds drukker in "Huize Starke"!

We zitten op de helft, 4 weken alweer....de tijd vliegt! Nog eens 4 weken erbij en onze puppies 'vliegen' uit! Wat zullen we ze missen, nog maar niet aan denken. Het ontwormen staat ook weer voor de deur, dat zal weer een hele happening worden. Maar, we zijn er nu beter op voorbereid!! Eerst komen Marijke, Erik en Inge nog, dan gaat het gebeuren.Maandag staat ons vast weer een leuke 'verrassing' te wachten! :-)

Marijke ,haar man Eric en dochter Inge zijn de toekomstige verzorgers van Silke, het hondje met het blauwe strikje. Toen Marijke hoorde dat Kwiebus gedekt zou worden, was het eerste wat ze zei: "Dan wil ik een pup van haar"! Vanaf de dekking tot op de dag van vandaag leven Marijke, Eric en Inge ontzettend met ons mee. Er wordt over en weer gemaild en komen regelmatig 'even' van Groningen naar Rijssen. Leven en dood wisselen elkaar af. Marijke, Eric en Inge hadden een kruising schapendoes, Saar! Korte tijd nadat ze besloten hadden een Schapendoesje erbij te nemen, bleek Saar erg ziek te zijn en overleed enkele weken later. Mooi, dat nu Silke in hun leven komt! Silke, zo'n rustig lief klein meisje.....

En dan hebben we Guus, onze lieve Guus met het gele strikje! Hij is voor onze schoondochter, Saskia, nummer 1. Saskia is niet bij Guus weg te slaan!! Guus gaat in Elst wonen, in een leuk gezin met 3 prachtige meiden die er helemaal 'vol' van zitten dat er een puppie komt. Ook zij zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ook met dit leuke gezin wordt over en weer gemaild. Voor ons is het prachtig om dit mee te mogen maken! Volgende week komen ze weer bij ons op 'kraambezoek'! Zo nu en dan sturen wij ze een paar leuke foto's, wat zullen ze opkijken wanneer ze Guus dan weer in het 'echt' zien!

Jette heet nog steeds Jette, zij gaat ook verhuizen maar niet ver! Zij krijgt een 'warme' plek bij een familie in Rijssen!! Jette, het kleinste 'dondersteentje' uit het nest! Laat Jette maar schuiven, zij kan zich prima redden tussen haar veel grotere broertjes en zusjes. Weet haar plaats en laat zich absoluut niet de kaas van het brood eten. Cecil en haar kleine zusje Luna, de kleindochters van deze familie,  bellen elke week met de vraag of ze even mogen komen kijken. Natuurlijk......!! Wat zal Jette verwend worden door Cecil, Luna en hun opa en oma! Voor ons is het natuurlijk heel erg leuk dat Jette in Rijssen blijft! Zou ze dan heel misschien een rood/ wit geblokt halsbandje dragen, net als haar strikje??

Ons mooie manneke"Frits" gaat naar Aalten! Wat een heerlijk gezin met 2 leuke opgroeiende puberjongens! Zij zijn nog in 'gevecht' over een leuke naam. Donderdagavond zijn ze bij ons geweest om hun kleine hondje te bewonderen. Een gezin wat niet zonder hond kan. Het vorige hondje gaf wat problemen waardoor ze hem  weg hebben moeten doen,  wat mis je dan een zo heerlijke knuffel om je heen!! Toch maar op zoek naar een leuke andere 'gezinshond"! Wil je nog een leukere 'gezinshond' hebben dan een schapendoes? Frits is de 'knuffel' met het groene strikje!

Lies, met haar mooie witte snoetje en haar opvallende oranje strikje gaat helemaal verhuizen naar Oud Beijerland! Lies krijgt een Manchester Terrier, een vrolijk en sportief hondje, als speelkameraadje! Ezra, heet dit vrolijke hondje! Wij weten zeker dat Lies het daar heel erg goed zal hebben, want haar nieuwe verzorgers kennen de schapendoes. Ook dat geeft voor ons een goed gevoel. Deze lieve mensen zijn nog aan het brainstormen over een leuke naam voor Lies. Wij zijn benieuwd.....

Broes, dit kleine jochie blijft in de familie, hij gaat in Nijverdal wonen, bij een zus en zwager van Jet, zij hebben 2 leuke meiden in huis.Samen zijn ze al druk bezig met alle voorbereidingen en komen regelmatig kijken en knuffelen. In de toekomst zal in de vakantieperiodes Broes zo nu en dan bij ons komen logeren, dat is natuurlijk het allerleukste!  Broes met zijn mooie zwarte strikje krijgt in Nijverdal een lief, klein wit vriendinnetje, een Westy, zij luistert naar de leuke naam"Zwabber"! Reken maar dat Broes de nodige aandacht krijgt van de 2 meiden!

Er is ook nog een pup zonder strikje, deze mooie jongeman gaat heel ver weg, helemaal naar  Lazise aan het Lago di Garda in Italie!!  Jack, gaan ze hem noemen. Via de mail hebben we vernomen dat het voor hun erg moeilijk is geweest om in 'goede harmonie" een leuke naam te bedenken voor hun nieuwkomertje! Tja, dat valt ook niet mee wanneer je 4 kinderen hebt in de leeftijd van 4 tot 11 jaar. Wij gaan Jack zelf wegbrengen en zijn natuurlijk ontzettend benieuwd waar Jack terecht komt. Via de mail houden wij deze mensen op de hoogte en sturen we leuke foto's.

Tot slot, de mooie meid Sascha! Een druppie van een teefje met een heel hoog knuffelgehalte. Haar rode strikje 'siert' het geheel, maar het siert ook Sascha. Dit strikje hoort bij haar. Sascha is nog van ons, want Sascha is nog beschikbaar. Sacha is op 1 na het kleinste meisje uit het nest , een lief, rustig en aanhankelijk meiske! Wie zal er in de toekomst voor haar gaan zorgen??  Wij zijn vol verwachting...

Tjonge, best een lange blog deze keer. Het is fijn voor ons om te weten waar de puppies terecht komen, wij hebben bij iedereen een heel erg goed gevoel. Dit is erg belangrijk voor ons!! Het gaat verder ook  erg goed met alle puppies en Kwiebus. De puppies worden steeds meer een klein hondje, alle oogjes die je aankijken zorgen ervoor dat je ze vanzelf gaat knuffelen! Met Sita gaat het ook prima, ze vindt de puppies nog steeds leuk en snuffelt regelmatig. Maar......wanneer de puppies wakker zijn en het nodige lawaai produceren, trekt Sita zich terug. Het bijvoeden van de pups gebeurd nu 4x op een dag en het gaat steeds beter! En het is toch leuk om te zien!! In no-time is al het eten op! Nee, wij zijn het nog steeds niet 'zat"! Genieten elke dag met 'volle teugen' van dit kleine grut en doen het elke dag met heel veel plezier en bovendien, nog belangrijker......heel veel LIEFDE! Gelukkig, ze blijven nog 4 weken bij ons....!

Kijk in ons fotoalbum voor de mooie foto's en bekijk ( de nog komende) filmpjes, woorden zijn overbodig!!!

Ontvang allen een hartelijke en lieve groet van ons, wij wensen jullie allemaal nog een vrolijk Pasen!

Freek en Jet! Poot van Sita en Kwiebus en een likje aan je neus van onze lieve 'doesjes"!

 

 

 

 

 


Vorige bericht: Zaterdag 31-03-2012
Volgende bericht: Vrijdag 13-04-2012Klik hier voor het nieuwsarchief