Blog

Zaterdag 31-03-2012


Zo, eindelijk tijd voor de website!  Soms spelen andere verplichtingen parten, dan zijn er nog 8 lieve kleine schapendoesjes die de aandacht vragen...Zodoende zijn we nu een heel klein beetje aan de late kant!

Week 3  ligt alweer achter ons, wat vliegt de tijd en wat zijn we er gezellig druk mee. We moeten wel even wennen aan een ander ritme, en natuurlijk het voeden. Nu de pups wat groter worden moet er toch door ons bijgevoerd worden en daar moet je even een beetje handigheid in krijgen. Maar...het lukt ons aardig, en het verveeld ons echt nog helemaal niets.

Tja, vorige week zondag hadden we toch even iets van: "Tjeetje, wat zullen we nu beleven"!? De avond ervoor hadden we de pups ontwormd, leek ons een prima dag en tijd. Zondagmiddag, in de voormiddag, kwamen we terug van een klein kort feestje maar thuis gekomen werd het nog een groter feest,  wel een stuk  minder gezellig! Alle pups aan de diaree en onder de gele poep. Daar lagen onze prachtige, anders zulke mooie wit/zwarte schapendoesjes,  in één massa omgetoverd in geel/ zwarte doesjes. Even stonden we met onze handen in haar, zelfs Freek! Wat is wijsheid? Bakje pakken, lauw/ warm water erin en een washandje, en dan een wasbeurt geven. Wat nog wijzer is, is Janny Wierda van de www.schapendoesclub.nl bellen, een schapenliefhebster en fokker in hart en nieren! Zij gaf ons inderdaad de goede raad om ze even te wassen met warm water en een washandje. Het vervelende voor ons was dat wij die middag en jong gezin op bezoek zouden krijgen om een leuk hondje uit te zoeken en dan gebeurd je dit, dat wil je dan toch niet?? Dan wil toch graag mooie wit/ zwarte doesje laten zien? Janny moest er hartelijk om lachen.  "Eigen schuld, dikke bult. Ontworm altijd na het weekend. ,in het weekend komen vaak de meeste bezoekers", was haar reactie! Dit hebben wij natuurlijk goed in onze oren geknoopt. Nog 3 keer moeten ze deze kuur ondergaan maar we zijn er nu beter op voorbereid!

We zijn begonnen met bijvoeden, omdat het anders te veel energie van Kwiebus vergt. De pups worden groter, hebben steeds meer nodig, werken meer naar binnen, enz. We zijn nu begonnen met geweekte puppybrokjes gemengd met wat puppymelk. Het is even wennen voor ze,  het is maar even en ze weten hoe ze moeten eten! Wij doen dit 4 aan 4, eerst de reutjes, dan de teefjes. Het is wel een beetje een smeerboel maar dat is zo weer opgeruimd! Tja, tafelmanieren moeten ze echt nog leren! Na deze heerlijke maaltijd is het weer tijd om te slapen....

We hadden het steeds over 32 pootjes, 16 oogjes en 8 staartjes, maar de 160 nageltjes waren we vergeten!!  De eerste voetverzorging zit er op, de pedicure was er maar wát druk mee, zovéél nageltjes! Eén voor één een pup op onze benen, op de rug gelegd, heerlijk even strelen tot ze in slaap vallenl, dan voorzichtig knippen. Het ging warempel nog goed ook!

Er zijn leuke momenten wanneer ze allemaal wakker zijn en met elkaar gaan spelen, in de oortjes bijten, pootgevechtjes houden, elkaar likken en soms huppelen ze door de werpkist. Dat is voor ons echt even genieten, en tijd om filmpjes en foto'ste maken! Wij zullen vanaf nu ook proberen om filmpjes op de site te zetten, is voor onze sitebezoekers nog wel net zo leuk!

Voor ons is het leuk om te zien én te horen hoe de meeste niieuwe baasjes, en anderen die erbij betrokken zijn, zo leuk met de voorbereidingen van de komst van hun nieuwe kleine hondje bezig zijn. Er moet natuurlijk van alles voor het doesje aangeschaft worden of er moet weer het één en ander van zolder gehaald worden.  Ook fantastisch om te horen hoe enthousiast en druk kinderen ermee bezig zijn, en het vertellen aan vriendjes en vriendinnetjes op school!

Elke dag geven wij de doesjes een 'verwenmoment'! Lekker even tegen ons aan liggen en kriebelen, vooral onder de buik, een genot voor zowel doesje als voor ons!

Hoe het gaat met Kwiebus? Zie de foto's....

Wij wensen jullie nog een fijn weekend, wij gaan op naar week 4!

Een groet van ons,

Freek, Jet en al onze kameraadjes! 

 


Vorige bericht: Vrijdag 23-03-2012
Volgende bericht: Zondag 08-04-2012Klik hier voor het nieuwsarchief