Blog

Vrijdag 23-03-2012


Times flies when you're having fun!! De 2de week ligt alweer achter ons, en wat is het leuk! De Puppies groeien als kool, ze zijn inmiddels tussen de 800 en 900 gram! Het weegbakje begint dan ook een beetje 'krapjes' te worden!!  Met Kwiebus gaat het erg goed. De 2 kuurtjes hebben goed hun werk gedaan, ze eet weer volop! Zij krijgt nu 520 gram puppiebrokken terwijl ze anders 185 gram adultbrokken eet. Dus ze werkt heel wat naar binnen! Ze is een zorgzaam moedertje, een mooi tafereel om naar te kijken. Nu gaat ze na het voeden uit de werpkist,  kijkt zo nu en dan even om het hoekje of het goed gaat., en na ongeveer 3 uurtjes gaat ze weer voeden. Kwiebus is gelukkig weer helemaal de 'oude Kwiebus', vrolijk, levenslustig, dartelend en alert, zoals het een schapendoes betaamd!

De puppies worden elke dag ietsje meer 'hond'! Dinsdag zijn de oogjes open gegaan, 16 mooie donkerblauwe oogjes keken ons aan. Elke dag spreken deze oogjes een beetje meer. Buikschuiven gaat nu langzaam over op de 1ste stapjes. Een paar stapjes om vervolgens weer om te tuimelen, dat levert echt komische momenten op! Wanneer Kwiebus voor de ingang van de werpkist gaat liggen komen de puppies allemaal haar kant op, een aantal beginnen te klauteren, net zolang tot ze uit de werpkist tuimelen, je blijft lachten!! De oortjes zitten niet meer zo dwars aan het koppie maar hangen er nu ontspannen bij. Wanneer zullen deze oortjes gaan horen??

Dit weekend gaan we de hondjes voor de 1ste keer ontwormen, Kwiebus is ook aan de beurt. Kwiebus krijgt een tablet, de puppies krijgen het in vloeibare vorm toegediend met een spuitje.

Met spanning kijken wij uit naar het moment dat ze echt gaan lopen en in hun ren rond mogen huppelen, het zal niet lang meer duren. Wat een gezelligheid....

Blijven jullie ons volgen?

Fijn weekend allemaal, geniet van alles en vooral van 't mooie weer.

Freek, Jet, Sita, Kwiebus, Hannes, Sascha,Tommie, Tinus, Lies, Frits, Jette en Silke!

 

 

 


Vorige bericht: Vrijdag 16-03-2012
Volgende bericht: Zaterdag 31-03-2012Klik hier voor het nieuwsarchief