Blog

Vrijdag 16-03-2012


De 1ste week zit erop! Stel je voor, je krijgt een acht- ling! Wij denken dat het heel wat van je vergt, vooral veel, heel veel, energie. Zo is het met een hond ook. De hele dag is Kwiebus in de weer met haar puppies. Zo nu en dan verlaat ze haar nest maar dan is er altijd nog Sita die over de puppies waakt. Dat is een aandoen'lijk gezicht.

De puppies doen het goed, elke avond is er een weegmoment, steeds rond dezelfde tijd. Bijna alle pups zijn de 600 gram gepasseerd. Zo klein ze is, maar het kleinste teefje is een dondersteen en laat zich niet op de kop zitten. Ze zal en ze moet een tepel!! Ze duwt rustig haar grote zusjes en broertjes op zij. Eigenlijk geldt hetzelfde verhaal voor het kleinste reutje! De karatertjes kun je er nu echt al uit halen.

In 1 week tijd zie je al  hoe goed ze zich ontwikkelen, het lijkt alsof ze steeds vrijer worden. Rollebollen heen en weer, over elkaar heen en beginnen ook bij elkaar te ruiken en te likken. Lekker naast en over elkaar slapen is voor de puppies het fijnste wat er bestaat. Deze aanblik is zo vertederend!!!

Inmiddels hebben we de namen voor puppies bedacht, maar deze is nog niet aan een pup gekoppeld. Dit is nodig voor de registratie bij Raad van Beheer. De meeste namen hebben we uit onze eigen familie geplukt! Natuurlijk mogen hun nieuwe baasjes straks zelf een leuke naam bedenken! Voorlopig heten ze: Hannes, Sascha, Tommie, Tinus, Jette, Lies, Frits en Silke!

Met Kwiebus gaat het ook heel goed, ondanks dat ze nog steeds lichte verhoging heeft en inmiddels aan een 2de kuur is begonnen. Ze is erg levendig, dus we hopen dat het allemaal goed gaat komen. Mocht het maandag niet beter zijn dan zal er weer een echo gemaakt moeten worden. Afwachten maar!!  Kwiebus móet goed eten en dat gaat steeds beter. (450 gram puppiebrokjes) Om het voor haar zo lekker en aantrekkelijk mogelijk te maken doen we er ook nog een beetje blikvoer en kwark bij. Nou, dat smaakt de dame wel. En dat 4x op een dag, poeh dat is een koninklijke maaltijd.

Ondanks de goede voorbereidingen ( vooral van Freek) is het voor ons toch prettig te weten én te ervaren, dat  we een uitstekende dierenarts hebben en dat er zeer ervaren fokkers in Nederland wonen waar wij altijd weer op terug kunnen vallen, moch het nodig zijn!!

Gezien Kwiebus en haar pups de eerste twee weken veel rust nodig hebben mag er nog steeds maar beperkt  'kraamvisite' komen. Iedereen is enthousiast en houden ons op straat zelfs aan, ze willen allemaal komen kijken. Dat mag, maar nog even wachten! Wij weten dat het, vooral voor kinderen, erg moeilijk is. Maar over ruim een week mogen ze komen kijken! En wat vooral leuk is, wij zetten ze op de foto voor deze site!

Volgende week weer een nieuw verhaal met nieuwe foto's! Geniet ervan....

Kijk ook eens op www.schapendoesclub.nl

Fijn weekend allemaal en een poot van Kwiebus en Sita!

Groetjes,

Freek en Jet


Vorige bericht: Zaterdag 10-03-2012
Volgende bericht: Vrijdag 23-03-2012Klik hier voor het nieuwsarchief