Blog

Vrijdag 09-03-2012


De puppies zijn er,  na ruim 12 uur bevallen!!

4 Teefjes en 4 reutjes, 32 pootjes, 16 oortjes en 8 staartjes.....

Gisteravond rond 21:00 uur hadden wij het vermoeden dat de geboorte van de puppies niet zo heel erg lang meer op zich zou laten wachten. Op verzoek van de dierenarts zouden we met hem contact opnemen wanneer wij dachten dat het zo ver zou zijn!  Afgesproken dat Freek benedenop de bank  'de wacht' zou houden, mocht het in de nacht gebeuren. Jet is gewoon gaan slapen....

Rond goed 02:30 uur werd Jet uit bed getrommeld, de eerste pup was geboren, in de werpkist, Kwiebus keek er niet naar om! Daar lag het kleine hulpeloze puppie in die grote werpkist. Kwiebus had helemaal geen zin in de prachtige werpkist, door Freek gemaakt! Ze sprong op de bank in de keuken, daar waar ze zo graag slaapt! Kwiebus zette haar bevalling op bank gestaag door. Ondertussen de pup aangelegd! De tweede pup kondigde zich aan rond 03:15 uur, en zo waren er om 07:10 uur 6 pups geboren van gemiddeld 300 gram, 4 teefjes en 2 reutjes. Het verliep allemaal, naar wij dachten, voorspoedig! Zes prachtige kleine hondjes lagen te zogen....mooier kon het toch niet?

Maar Kwiebus gaf er de brui aan, liet de pups alleen en was voordurend onrustig. Ze wilde naar buiten, steeds maar naar buiten...uiteindelijk dan toch maar met  haar naar buiten gegaan. Ze liep richting de bosjes in de tuin en nestelde zich daar veilig. Wij vonden het maar wat vreemd. Dit kon natuurlijk, naar ons idee, niet. .Op een gegeven moment kregen we in de gaten dat ze nog steeds weeen had, wij hebben haar maar weer naar binnen gebracht bij haar puppies. Aanvankelijk ging ze daar heerlijk liggen met de pups aan de 'tepelsientje"!

Kwiebus bleef onrustig, ging iedere keer weer bij haar pups vandaan, wilde weer naar buiten. De dierenarts zou tussen 12:00 uur en 13:00 uur komen, het leek ons beter maar op hem te wachten en kwiebus maar goed in de gaten te houden!

Rond 13:00 uur kwam de arts,  vertelden hem onze ervaring van die nacht/ ochtend. Na onderzoek bleek er nog een pup nr. 7 onderweg te zijn. Nou ja, dat verwacht je dan toch niet meer? De dierenarts heeft de pup gehaald, een gezonde reu van maar liefst 333 gram. Wat een verrassing....!!  De pups zijn allemaal door de arts grondig onderzocht, ze zijn 1 voor 1 super gezond en rond van het drinken. Alles was in orde. Wat fijn!

De arts maakte aanstalte richting de praktijk te gaan maar voelde voor de zekerheid toch nog even de buik van Kwiebus na. En...wat denken jullie? Precies, er zat nog een pup! Deze pup zat nog heel ver weg, Had nog een lange weg te gaan! De arts heeft om 13:15 uur oxytocine toegediend om het proces op te wekken, de pup moest voor 14:15 uur geboren zijn, zoniet dan zouden wij contact met hem opnemen. Maar natuurljk kwam er geen pup, wel weeen welliswaar, maar de pup bleef uit. Gebeld,  op naar de dierenartsenpraktijk!! Daar is uiteindelijk pup nr. 8 gehaald, een prachtige gezonde reu van 391 gram!

Eenmaal thuis rende Kwiebus als een speer naar de werpkist, bij haar puppies, en is er niet meer uit gekomen! En wat is ze zorgzaam! En Sita... Sita is de "beschermengel" van Kwiebus en haar puppies!

Wat heeft Kwiebus ons verrast, wat een smiegt! Maar wat een 'geweldige' ervaring! Tja, 4 teefjes en 4 reutjes, 32 pootjes, 16 oortjes en 8 staartjes......

Een groet van ons 2,

Freek en Jet

 

 

 

 


Vorige bericht: Vrijdag 09-03-2012
Volgende bericht: Zaterdag 10-03-2012Klik hier voor het nieuwsarchief