Blog

De puppies zijn er!!


Joepiedepoepie of JipperdePip Hoeraaaa......?!

Vrijdag, 14 september, rond 14:30 uur liep ik de trap af, door de hal, door de kamer naar de keuken. Zie ik twee grote plassen in de keuken en een zeer onrustige Pip. Eigenlijk wist ik meteen hoelaat het was. Snel de plassen opgeruimd, vloer schoongemaakt en ondertussen Freek gebeld dat het werpen was begonnen.

Ook Marjolein Flobbe (baasje van reu/vader Simmer) een bericht gedaan. Marjolein wilde graag bij het werpen aanwezig zijn en bovendien konden we wel wat hulp gebruiken. 

Freek sprong op zijn fiets en Marjolein vanuit Emmen in haar auto. Freek was er met 10 minuten. Snel naar boven voor andere kleren maar  'floep' daar floepte de eerste pup via een zachte landing op het kussen van Pip! Een mooi teefje van 308 gram. Wij hebben haar naar Sita, onze in mei overleden hond genoemd, dus kreeg ze de mooie naam Cita! Tja, ons derde nest als officiele fokker dus beginnen de namen van dit nest met een C. Cita draagt een rood strikje!

Drie kwartier later arriveerde Marjolein. Nu wachten op nummer 2, er zouden immers zeker 5 pups komen. En maar wachten, en maar wachten....maar pup 2 kwam maar niet. Toch maar contact gezocht met de dierenarts en met Pip een calciumprik gehaald. Een half uur later, om 17:49 uur werd Cimmer geboren. Een prachtige reu van maar liefst 416 gram. Geen wonder dat Pip daar moeite mee had. Cimmer hebben we vernoemd naar zijn vader, Simmer! Simmer draagt een geel strikje!

Via Marjolein hadden we verbinding met onze 'hulplijn' in Frankrijk, Miranda van Elsans Nust. Miranda, dankjewel voor de goede adviezen!

En ja, om 18:28 uur kwam Cirra, een tweede teefje, ons gedag zeggen. Een gezonde Pup van 316 gram! Cirra draagt een groen strikje!

Ruim een uur later,19:38 uur, kwam een tweede reutje om het hoekje kijken. Gezond en wel kwam Che (als: Che Guevara) op deze wereld. Een gezonde pup van 370 gram! Che draagt een oranje strikje!

Tussen de bedrijven door hebben we een bord macaroni naar binnen gewerkt, dat ging er best in na al die spanning.

Om 20:00 uur kwam onze laatste telg ons verblijden. Weer een prachtig reutje. Klein maar fijn, 320 gram! We hebben hem Cai genoemd. Lekker stoer! Cai draag geen strikje!

Door het dragen van de gekleurde strikjes kan iedereen de pups afzonderlijk volgen! Wel zo handig.

Pip hield het bij vijf pups. Een mooi aantal en bovendien alle vijf poepiegezond. 

Kwiebus, de moeder van Pip, is op dit moment schijnzwanger en samen met Pip verzorgt ze de pups en geeft ze ook melk. Wat is de natuur toch bijzonder mooi!!

Zaterdag zijn Marjolein en Freek met Pip en de pups naar de dierenarts geweest voor een rontgenfoto van Pip. Gelukkig was Pip helemaal schoon en zijn de pups gecontroleerd met een positieve uitslag. Opluchting alom...

Marjolein, dankjewel voor je aanwezigheid en je hulp. Het was best spannend allemaal maar ook REUZEgezellig!

Klik hier voor de foto's!

Tot het volgende blog.

Lieve groet,

Freek en Jet

 

 

 

 

 


Vorige bericht: De Spanning Stijgt!
Volgende bericht: 24 september 2018Klik hier voor het nieuwsarchief