Blog

Zaterdag 11-06-2016


Hier zijn we weer! 

Wij zullen proberen elk weekend verslag uit te brengen rondom Pip en haar kroost.

Precies vandaag zijn de pups 1 week oud, wat zijn ze gegroeid. Niet alleen Pip, maar ook Kwiebus bemoederd zich over de pups. Dit is geweldig om te zien! Kwiebus is schijnzwanger en samen voeden ze de pups. Dus wat wil je nog meer? Twintig tepels voor 4 pups....

We hebben een goede week gehad. Alles verloopt naar wens. Beadu had een wat moeilijke start maar gaat nu lekker met de andere pups mee. Wij vinden het heerlijk een nestje met 4 pups. 's Avonds met het wegen zijn we zo klaar voor ons gevoel en kunnen we ze goed de aandacht geven.

Met Pip gaat het heel erg goed. Ze is erg zorgzaam en is de hele week dicht bij haar kroost gebleven. Ze is enorm allert op wat er allemaal met haar pups gebeurt. Vandaag was het eigenlijk de eerste dag dat ze zo nu en dan de werpkist verliet om lekker even in de tuin te liggen. Maar bij elke 'piep' van de pups gaat ze ernaar toe om ze aandacht te geven en evt. te voeden. Ook dan is Oma Kwiebus natuurlijk van de partij.

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Elke dag zijn er 4 kwispelende staartjes waar we blij van worden. Elke dag zijn er 8 oortjes waarvan we hopen dat ze binnenkort kunnen horen, elke dag zijn er 16 pootjes waarvan we hopen dat ze straks heerlijk kunnen rond huppelen en elke dag zijn er 8 oogjes waarvan we hopen dat ze straks de wereld om hun heen kunnen zien.

Wat zullen we er nog meer van zeggen. Wij denken dat de foto's meer zeggen over het wel en wee van Pip en haar schoonheden dan dit blog. 

Ook leuk om even te zien zijn de foto's van Kwiebus tijdens de wedstrijd behendigheid op 22 mei j.l. in Exel.

Klik hier om de foto's te zien van Kwiebus tijdens een training van de behendigheid.

Ook Pip is in beeld bij de cursus 'Hoopers' begin dit jaar. 

Wat is Hoopers?

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en).

Wij danken Ingrid Houtman voor de prachtige foto's!

Blijven jullie ons volgen?

Lieve groet,

Freek en Jet


Vorige bericht: Zondag 05-06-2016
Volgende bericht: Dinsdag 21-06-2016Klik hier voor het nieuwsarchief