Blog

Zondag 05-06-2016


Eindelijk, de pups zijn er! Vier prachtige jonge dames. Niet veel maar wel heel erg leuk zo'n klein rustig nestje. Gistermorgen om 06:00 uur is Bieke geboren. Een gezonde meid van 293 gram. Bieke is geboren in de mand. Bieke draagt een blauw strikje...

Pip nam even pauze zodat wij ons om de beurt lekker konden opfrissen om met frisse moed de tweede pup op te vangen. En dat lukte! Om 7:20 uur kwam de tweede leuke en knappe meid om het hoekje kijken. Haar gaven we de naam Buuf, genoemd naar onze buurvrouw!! Buuf woog 276 gram en draagt een rood strikje.

Nog geen half uur later zei Beerke ons goedendag. Beerke is net als haar zusjes een schoonheid en een mooi blauwschimmeltje. Welkom op deze wereld lieve Beerke. Beerke doet het ook fantastisch. Ze draagt het zwarte strikje en woog ook 276 gram. Net als Buuf!

Zo, dat waren er 3! Nu in elk geval nog 3 te gaan dachten wij, dus afwachten maar. En maar wachten....

En maar wachten...

Om 11:15 uur moest Pip er even uit om haar behoefte te doen maar niets bleek minder waar. In de tuin, op het gras, werd Beadu geboren. Beadu had een lange weg achter de rug. Drie uur heeft ze nodig gehad om de weg in het geboortekanaal af te leggen. Wat en kanjer, wat een 'KRIJGER'! Daarom hebben we haar Beadu genoemd ( Krijger meisje). Aanvankelijk kwam ze wat moeilijk op gang maar met wat extra puppiemelk via de sonde gaat het steeds beter. Deze schoonheidskoningin woog 257 gram en draagt geen strikje. 

De echo had ongeveer 6 pups aangegeven maar het zijn er vier geworden. Dat is eens een keer wat anders dan een nest van negen die we gewend waren. Een mooi klein nestje dit keer, met vier mooie meiden. Wij zijn trots op Pip!

Freek is afgelopen nacht bij de pups en Pip gebleven om over ze te waken. Het was een rustige nacht...

Zie hier de eerste foto's!

Lieve groet,

Freek en Jet

Blijven jullie ons volgen?


Vorige bericht: Maandag 30 mei 2016!
Volgende bericht: Zaterdag 11-06-2016Klik hier voor het nieuwsarchief