Blog

Jip gaat logeren!


De logeerbelevenissen van Jip!

Op 26 april was het eindelijk zover. Ik mocht een weekje logeren bij mij zusje Pip, ook in Rijssen. Dus koffers pakken voor een lange reis was niet nodig en daar komt bij dat ik eigenlijk helemaal niet zo heel graag in een auto zit, ook niet in een Renault Scenic!! Afscheid genomen van mijn grote 'mensvriendin' Noa en daar gingen we....

Hoppa de (vervelende) auto in. Een tasje met voer- en drinkbakken, riemen en poepzakjes mee en natuurlijk mijn heerlijke mandje! Een paar honderd meter rijden en daar waren we dan. 

Ik werd feestelijk verwelkomt door Freek en Jet bij de voordeur, ze waren zichtbaar blij met mijn komst. Kwiebus, mijn moeder, was in de eerste instantie niet zo dol op mij. Ik begreep er niets van. Ze had immers zo goed voor mij gezorgd en zo leuk met mij gespeeld!? Nu kreeg ik een snauw van haar. Met Pip sloot ik al vrij snel vriendschap!

Alles in het huis van Freek en Jet kwam me bekend voor. Meer dan 8 weken heb ik daar doorgebracht, de geurtjes waren nog bijna hetzelfde. Mijn grote baas en bazin dronken nog een kopje koffie en Jasper, mijn mooie krullebol, een glaasje fris. Tijd, om ook van hun afscheid te nemen! Tja, op naar Londen, geen idee wat dat is....!

'Er was toch nog een hond'?, vroeg ik mij af. Ik kon mij toch duidelijk nog een hond herinneren!! En ja hoor, daar kwam Sita aan. Ze zag mij en ik wist meteen wie de baas was. Nou, ik weet nog dat ik dacht: 'Daar loop ik deze week wel met een hele grote boog omheen'! 

Wat hebben we samen mooie dingen gedaan. Naar het centrum, de markt, de brasserie voor de heerlijke slagroom, eindeloos rennen door de bossen en een mooie lange wandeling rond het water van Bussloo....ahum! Ik kon mij nog goed een vorig 'rondje Bussloo' herinneren, die viel echt letterlijk en figuurlijk in het water. Whoppa, ik viel zo van de brug af het water in....! Gelukkig heb ik een dappere baas. Hij heeft mij gered. Chapeau!!! 

Waar ik wel moeite mee had en echt niet leuk vond was dat Pip best veel in mijn mandje lag te slapen. Regelmatig zat ik naast mijn mandje om Pip duidelijk te maken dat het niet haar mandje was maar het mocht niet baten. Ach nou ja, dan ik maar op het kussen van Pip. Gelukkig hebben we ook best vaak samen op Pips kussen geslapen! Knus hoor!!

Kwiebus, mijn moeder, werd steeds vriendelijker en liet Pip en mij gewoon onze gang gaan. Meestal vond ze alles goed. En heel soms was Sita ook wat vriendelijker. Wat haar mankeerde weet ik niet precies. Freek en Jet vertelden dat Sita 'schijnzwanger' was....geen idee wat dat nou weer betekend. Maakt ook niet uit hoor. Ik ben nog klein en moet nog heel veel leren. 

Zaterdag 3 mei kwamen mijn baasjes en Noa en Jasper mij weer ophalen. Ik was erg blij om ze weer te zien maar moest tegelijkertijd afscheid nemen van mijn lieve vriendinnetje en zusje, Pip. Wat hebben we samen veel plezier gehad. Een  'vriendschap voor het leven'! Nog een paar weken wachten dan mag ik weer bij Pip logeren! Jippie!! Indien nodig, een klein ritje in een oude Toyota met ons allen is zo gek nog niet! 

Freek en Jet hebben ons best wel veel op de 'foto' gezet. Kijk maar eens, ze zijn best leuk geworden!

Dag, lieve Pip. Tot in de zomervakantie......

 

 

 


Vorige bericht: De logeerpartij in Groningen!
Volgende bericht: Beoordelingen!Klik hier voor het nieuwsarchief