Blog

De logeerpartij in Groningen!


Freek en Jet hadden begin maart een feestje te vieren en gingen een weekje met de kinders op pad naar de wintersport.Helaas konden de hondjes niet mee en daarom mochten Kwiebus en Pip samen een weekje vakantie vieren bij dochters/zus/halfzus (puzzeltje, hoe zit dat dan?) hier in Groningen.Nou, dat was gezellig hoor! Dat vonden Silke en Juul ook!

Vrijdag bracht Freek de vakantiegangers met al hun spulletjes en een grote bak met voer, alles mooi per maaltijd afgewogen.Toen kon het feest beginnen.

Kwiebus en Pip dachten de eerste paar uurtjes nog dat Freek zo terug zou komen en keken steeds even uit het raam als er een auto voorbij kwam. Maar toen ze ervan overtuigd waren dat dat niet het geval was vonden ze het best zo.

Voor ons was het even wennen om 4 honden in plaats van 2 uit te laten maar dat ging al snel goed.De honden moesten de eerste paar dagen aftasten wie nou waar stond op de hiërarchische ladder. Dat gaf soms wat gesnauw.

Voor Pip en Juul was de positie duidelijk, ze waren de 2 jongsten en hadden niks te vertellen. Dat hoefde ook niet want ze vermaakten zich uitstekend met elkaar. Moeder Kwiebus voelde zich de baas over alle 3 de kids maar Silke was hier in huis de meerdere.Vooral voor Silke was dat even lastig.Pip en Juul mochten niks van Silke en Silke mocht niks van Kwiebus.Het “probleem” deed zich vooral voor bij de verdeling van de ligplaatsen. Op een gegeven moment zag ik Kwiebus en Silke heerlijk naast elkaar liggen. Ze keken elkaar aan met een blik alsof ze wilden zeggen: Laten we er het beste van maken en samen op de kleintjes passen, we sluiten een verbond.Vanaf dat moment ging het allemaal prima. Uiteindelijk speelden ze alle 4 met elkaar!

We hadden geluk met een hele week prachtig droog weer. De honden konden fijn in de tuin spelen. En na de wandelingen aan de plas waren ze nog redelijk schoon. Behalve die keer dat Pip het nodig vond om uitgebreid in een héél vieze modderplas te gaan rollebollen…wat een stank!

Thuis maar even onder de honden-douche gezet. Makkelijk hoor, een kraan met warm water en een douchekop op de tuinslang bij de garage! Pip vond het wel lekker en liet zich heerlijk verwennen.Toen ze droog was nog een kambeurtje en mevrouw kon de schoonheidssalon weer netjes verlaten.

Pip vond het een beetje eng om met de andere honden in de achterbak van de auto te zitten, waarschijnlijk omdat Silke haar de eerste keer dat we dat probeerden (in de stilstaande auto met de klep open) meteen een snauw gaf. Geoefend met de klep open, toen de klep dicht en uiteindelijk rijdend maar Pip was het er niet mee eens. Dus Pip maar op de achterbank, dat vond ze ok. En wie sprong er na 2 dagen als eerste in de bak…ja hoor, Pip! Ook weer opgelost.

We hebben heerlijke boswandelingen gemaakt, fijn aan de Hoornse Plas gelopen en heel veel rondjes in de buurt gemaakt. Wat hadden we een bekijks! Het was dan ook een prachtig stel om te zien.

De honden raakten steeds meer aan elkaar en aan de situatie gewend en hebben eindeloos met elkaar gespeeld. Vooral de kleintjes wisten niet van ophouden! En wij hebben genoten van alle leuke en mooie momenten met 4 super lieve, grappige en zeer actieve honden! Het was best vermoeiend, vooral door de beide dames van nog maar 8 maanden oud, maar dat was het dubbel en dwars waard, wat een heerlijke honden zijn het allemaal!

Maandag kwam Freek Kwiebus en Pip ophalen. Wat waren ze blij om hem weer te zien! Na nog een gezellige wandeling met elkaar moesten we afscheid nemen en al was het goed dat de rust was weergekeerd, ik miste ze wel! Toen Juul nog maar net bij ons was vond ik het best druk om ineens 2 honden te hebben maar na deze week vind ik 2 honden een makkie haha!

Lieve Kwiebus en Pip, we hebben fantastische dagen gehad met elkaar! Klik hier om de bijbehorende foto's te bekijken.

Dikke knuffel van ons allemaal,

Marijke


Vorige bericht: Terug van weggeweest!
Volgende bericht: Jip gaat logeren!Klik hier voor het nieuwsarchief